maandag 19 mei 2014

Loreal Pure Zone VS. Kruidvat pure wascrème

Al eerder schreef ik over de Kruidvat Pure lijn en was ik erg enthousiast over de wascréme.

Al een hele poos voordat ik de Kruidvat Pure wascrème gebruikte, heb ik de L'oreal Pure Zone gebruikt.
Dit is een facewash zoals de wascréme van Kruidvat en kan ook gebruikt worden als masker. Dit laatste kun je 1 tot 3 keer per week toepassen volgens L'oreal.



Ik heb geprobeerd de verpakking duidelijk voor jullie op de foto te zetten. Nu kunnen we de ingrediënten vergelijken. In de L'oreal Pure Zone zitten de volgende ingrediënten:

Aqua/Water, Kaolin, Glycrin, Butylene glycol, Zeamays starch/corn starch, ci 77891 / titanium dioxide, decyl glucoside, polyethylene, sodium laureth sulfate, chondrus crispus (carrageenan), PEG-7 glycerin cocoate, jojoba esters, phenoxyethanol, salicyl acid, tetrasodium edta, xanthan gum, thiethanolamine, methylparaben, zinc gluconate, enthol, buthylphenyl methylpropional, CI 77007/ultramarines, propylene glycol, limonene, linalool, eucalyptus globulus extract/ eucalyptus globulus leaf extract, parfum/fragrance (F.I.L B32440/1)



Het ingrediëntelijstje van de Kruivat wascrème lijkt iets korter te zijn.
De volgende ingrediënten zijn hier in te vinden:

Aqua, kaolin, glycerin, titanium dioxide, decyl glucoside, distarch phosphate, zea mays starch, sodium laureth sulfate, PEG-7 glyceryl cocoate, silica, carrageenan, enantia chlorantha bark extract, oleanolic acid, parfum, xanthan gum, diazolidinyl urea, butylene glycol, salicylic acid, disodium EDTA, sodium hydroxide, citric acid, methol, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone.

Nou zie ik een paar ingrediënten staan welke in beide producten verwerkt zijn, maar het is voor mij allemaal abracadabra. Een nader onderzoek is dus noodzakelijk als je wilt weten wat je nou daadwerkelijk op je gezicht smeert.

Om te beginnen kijk ik het ingrediënten lijstje na van de Kruidvat wascrème. 
Hierin zit aqua, gewoon water dus. Koalin is een mineraal dat uit klei wordt gewonnen.
Glycerin is een geur- en kleurloze zoete alcohol. Tsjah.. als je het zou gaan proeven is het inderdaad iets zoetig. Dit zorgt ervoor dat de vloeistof niet stolt, zoals hij dat wel doet wanneer je het opbrengt als masker. 
Titanium dioxide zit ook in bijvoorbeeld tandpasta en is een spierwitte kleurstof. Ik vraag me af of dit nou noodzakelijk is om in dit product te stoppen.
Decyl glucoside is een bevochtigingsmiddel of schuimmiddel welke biologisch afbreekbaar en plantaardig is en dus ook mild voor de meeste huidtypes.
Distarch phosphate is een soort zetmeel dat dient als verdikkingsmiddel. Vreemd want zo dik is deze wascrème niet in vergelijking tot die van L'oreal.
Zea mays starch komt van een mais plant en werkt als absoptiemiddel.
Sodium Laureth Sulfate is het schuimmiddel in bijvoorbeeld shampoo's of zeep. Dit gebruiken ze  in de meeste verzorgingsproducten.
PEG-7 glyceryl cocoate is een synthetische samenvoeging van oxiaan, glyceine en vetzuren uit kokosolie. Deze stof wordt gebruikt als emulgator, het binden van twee stoffen die normaal niet gemengd kunnen worden.
Silica is een mineraal dat wordt gewonnen uit kwarts en in veel kleisoorten voorkomt. Silica heeft een vochtvasthoudende werking en zorgt dat de huid zacht blijft.
Carrageenan is een zeewierextract dat aanzet tot celvernieuwing van de huid en huidherstel.
Het enantia chlorantha bark extract zorgt ervoor dat de talgklier minder talg produceert en de porien fijner worden.
Oleanolic acid, oftewel oleanolzuur, is een krachtige ontstekingsremmende stof. Dit zorgt dus dat je puistjes aanzienlijk verminderen.
Parfum, om het product fijn te laten ruiken. Dit vind ik persoonlijk wel prettig, want iets wat erg stinkt smeer je toch niet graag op je gezicht.
Xanthan gum is een verdikkingsmiddel.
Diazolidinyl urea is normaal conserveringsmiddel dat er voor zorgt dat een hoop soorten bacteriën zich niet kunnen nestelen in het product.
Butylene glycol is een veilig soort glijmiddel. Het product smeert hierdoor gemakkelijk uit tijdens het aanbrengen.
Salicylic acid staat bekend om zijn werking tegen puistjes. Dit past precies bij dit product en de rest van de ingrediënten.
Disodium EDTA is een cheleermiddel. Een stabilisator welke er, in het kort. voor zorgt dat alle ingredienten zich op de juiste manier binden en de geur, kleur en textuur niet veranderen van het product. 
Sodium hydroxide zorgt in het product voor de juiste Ph. In hogere concentraties wordt deze stof gebruikt als reinigingsmiddel.
Citric acid is ook zo'n stof dat er voor zorgt dat de Ph juist is en het product niet tè alkalisch is. Dat wil zeggen, in scheikundige termen, dat de stof basisch is. Het tegenover gestelde van zuur. Dat terwijl de naam van deze stof je anders doet vermoeden.
Menthol heeft een antibacteriële werking en komt van pepermunt.
Dit is wat je ook op de huid voelt wanneer je de wascrème gebruikt. De huid wordt lekker fris en tintelt een beetje. 
Benzyl alcohol staat onderaan het lijstje. Er zit dus vrij weinig van in en dat is maar goed ook, want alcohol is niet zo goed voor de huid omdat het een zeer uitdrogend effect kan hebben.
Past dus op als je een product wilt kopen en dit bovenaan de ingrediëntenlijst staat!
De laatste twee namen van de ingrediëntenlijst worden gebruikt om hun anti-bacteriële effect. Deze worden ingezet in plaats van parabenen, hoewel parabenen minder snel een huid irritatie of allergische reactie zal veroorzaken.
Deze twee stoffen mogen dan ook uitsluitend worden gebruikt in een 'rinse off' product zoals deze. Niet in een crème die laat zitten op je huid.

Het is een hele opsomming. Ik wil verder niet te diep ingaan op alle ingrediënten. De ingrediënten zijn fijn en zeker voor een budget product.

Ik zou zelf deze wascréme zeker opnieuw aanschaffen! 
De geur is fijn, de structuur en het maakt je huid heerlijk schoon en zacht.
Nog een voordeel is dat de wascréme milder aanvoelt dan de pure zone van L'oreal.

Heb je niet zo'n gevoelige huid en hou je van een frisse reiniging die je als scrub èn masker kunt gebruiken dan kun je de L'oreal proberen.
Zeker een aanrader!

Welke lijkt jullie het fijnst?

Laat gerust een berichtje achter.

Liefs JL